Live Schilderen: Maak je eigen meesterwerken

Live painting

Live Painting is een creatieve manier van schilderen die een reeks technieken combineert die Live Paintings worden genoemd. De kunstenaars schilderen hetzelfde onderwerp, maar vanuit verschillende invalshoeken, perspectieven en belichting. Live Painting wordt digitaal gedaan met behulp van een softwaretoepassing en een doek. Dit is anders dan bij het traditionele olieverfschilderen, waarbij je olieverf op doek gebruikt. De meest populaire Live Painting software is ArtRage, en andere populaire schildertoepassingen zijn Pinta en Painting.io.

Live Painting is populair onder digitale kunstenaars, illustratoren en schilders die interessante, complexe en originele schilderijen willen maken. Dit is ook een geweldige vaardigheid om te leren als je geïnteresseerd bent in fotografie en/of beeldende kunst zoals strips.

Hoe Live Schilderen te oefenen

Live Painting is anders dan gewoon schilderen, omdat je niet steeds hetzelfde schildert. Je schildert verschillende dingen, elke keer met als doel een nieuw schilderij te maken dat minstens zo goed is als je laatste. Je wilt jezelf uitdagen om steeds betere schilderijen te maken. Dit kunt u alleen doen door te oefenen. Gelukkig is het oefenen van Live Painting heel eenvoudig. Schakel over naar de Live Painting modus en begin te schilderen. De meeste Live Painting applicaties hebben een "oefen" modus waarmee u kunt schilderen zonder uw voortgang te verliezen. Als u klaar bent met schilderen, schakelt u terug naar de gewone schildermodus. Elke keer dat u overschakelt naar de modus Live schilderen, krijgt u een nieuwe start en een nieuw doek. Op deze manier kun je meerdere schilderijen tegelijk maken, waarbij elk schilderij een beetje beter wordt dan het vorige. Het is alsof je je eigen privé kunstschool hebt!

Soorten Live-schilderijen

Live schilderijen worden vanuit een enkel perspectief gemaakt. Je schildert hetzelfde vanuit verschillende hoeken, perspectieven en belichting. Dit voegt kleur, diepte en textuur toe aan uw schilderij, waardoor het interessanter en origineler wordt.

Live schilderijen kunnen over verschillende onderwerpen gaan. Je kunt landschappen, stillevens, portretten of abstracte beelden schilderen. Houd in gedachten dat het hele punt van het beoefenen van Live Painting is dat je jezelf uitdaagt om nieuwe dingen te proberen. Dus terwijl de meeste kunstenaars scènes uit hun eigen leven schilderen, is het beter om iets te kiezen dat u interesseert of dat u op een dag zou willen schilderen.

Voordelen van Live Painting

Live Painting is een relatief nieuw gebied van kunst, en als zodanig, zijn er niet veel gevestigde studies over de voordelen ervan. Er zijn echter een paar belangrijke voordelen die Live Painting een zeer interessante en effectieve vorm van kunst maken. Ten eerste is het proces vergelijkbaar met traditioneel schilderen. Dit betekent dat de technieken die bij het schilderen komen kijken in feite dezelfde zijn. Dit betekent dat u uw schildervaardigheden op een zeer natuurlijke manier ontwikkelt.

Ten tweede, omdat hetzelfde onderwerp wordt geschilderd vanuit verschillende hoeken en perspectieven, zijn de beelden die ontstaan interessanter en origineler dan traditionele schilderijen. Ten derde, Live Paintings zijn interactief. Dit betekent dat de kijker op verschillende manieren met het schilderij kan interageren. Ze kunnen bijvoorbeeld inzoomen, uitzoomen, met de muis draaien, enz. Dit betekent dat u kunt betrekken en inspireren de kijker veel meer dan traditionele schilderijen die niet toestaan dat de kijker om te communiceren met hen.

Conclusie.

Live schilderen is een geweldige manier om je vaardigheden als kunstenaar te verbeteren. Het is een systeem dat traditionele schildertechnieken mengt met digitale media, waardoor je een frisse start maakt en een eindeloos canvas hebt. Het beste deel is dat u nieuwe dingen kunt proberen zonder de druk van het creëren van een perfect schilderij de eerste keer. Oefening baart kunst, en met Live Painting zult u vrijwel meteen verbeteringen zien.