Hoe word je een DJ?

Het soort muziek dat je op een feest speelt kan het middelpunt van de belangstelling lijken te zijn. Bijvoorbeeld, als je een feestje op je vriendjes verjaardag, kunt u spelen de hits van Britney Spears of Whitney Houston, afhankelijk van welke stemming je zou willen weergeven. U kunt zelfs outdoor partij waar u kunt uw derde klas meisjes zingen alle tijd klassiekers. Wanneer u uit te nodigen over een heleboel mensen, zult u ongetwijfeld miner de beste soort muziek de hele avond.

Als het een zeer klein evenement, kunt u zeker gek rond met de top muziek tracks, en selecteer muziek afhankelijk van uw individuele smaak. Het geeft veel entertainment dat je gewoon niet kunt krijgen met een singalong CD. Maar, hoe word je nu precies een DJ of een karaoke jockey?

Nou, er zijn een heleboel manieren om dit te bereiken. Ten eerste moet je onthouden dat iedereen een ander niveau van vaardigheden heeft. Je zult niet in staat zijn om alle taken van een DJ helemaal alleen uit te voeren. Het vereist iemand met enige kennis van zaken. Meestal vergt het enige ervaring en toewijding om DJ te zijn, en het belangrijkste is iemand die een goede set vaardigheden bezit.

Vaker wel dan niet volgen mensen die beroemd willen worden niet echt het pad van de beroemdheden. Zij zouden een soort ondernemersroute nemen. Dit betekent dat ze niet zo bezig zijn met geld en roem. Als je zo geobsedeerd door het krijgen van naar de top van de muziek hitlijsten, waarom ga je niet beginnen met het aanbieden van uw diensten aan lokale bands. Ze zouden van je houden en je zou in staat zijn om hen een hogere prijs in rekening brengen, omdat je al een reputatie opgebouwd in de lokale muziek scene.

DJ's worden vaak over het hoofd gezien. Een van de redenen hiervoor is dat ze vaak worden gezien als mensen die erop uit zijn om al het geld op te halen. Als je een DJ bent, breng je je vakmanschap en je muziek naar het feest. Je vermaakt het publiek en houdt het tevreden. Je bent er om het evenement tot leven te laten komen en iedereen gelukkig te houden.

Dus, hoe zijn ze DJ geworden? Meestal gebeurt het gewoon. Je bent in de club aan het werk en je gaat zitten om te ontspannen en te praten met je klanten. Uit het niets pikt een pick-up chauffeur die in de buurt werkt je op en vraagt je of je vanavond een concert met hem wilt doen. Hij wijst je de weg en zoals je al eerder zei, je kon je niet omdraaien. Dus, hij vertelt je de prijzen. Je zegt "Tuurlijk". Hij zet alle apparatuur klaar en maakt je blij. Voor je het weet, sta je op het podium met een blauwe menigte die je toejuicht.

Meestal begint het met het opdagen voor een optreden. Niets bijzonders. Sommige openingsbands komen meestal opdagen en zetten een goede show neer. Ze hebben een setlist en ze kennen de nummers. Ze zitten al een tijdje in het vak en kennen de akoestiek van de plek. Ze weten hoe ze mensen in beweging moeten krijgen. Ze kennen de achterkant van hoofden en oren van mensen. Kortom, ze weten wat het publiek wil. Muzikanten zijn hier beter in dan amateurs. Wees bereid om je beste nummer (meestal) te gebruiken voor het openingsoptreden. Je zult verbaasd zijn over wat er gebeurt.

Als je klaar bent met je openingsspeech, laat je het publiek kennis met je maken. Wees niet geheimzinnig. Leer de mensen daar kennen. Vraag ze wat ze leuk vinden. Vermijd algemene opmerkingen als "We gaan wat Madonna draaien." Spreek niet alsof je ze kent als je ze voorstelt aan je fans. Leer om tegen een publiek te spreken.

Sta nog niet op het podium met je apparatuur. Negeer het feit dat je op het podium opgehouden zou kunnen worden. Dit is waar mensen meestal naartoe gaan om baby's of een speciaal iemand te halen. Als je tot de menigte wilt spreken, moet je het publiek in gaan.

Wees voorbereid op woorden oficatie uit het publiek. Je wilt geen herhaling van de opening. Als je wilt doorgaan, moet je het publiek bij je show betrekken. Vraag hen om je te volgen. Betrek ze er op een of andere manier bij. Als je niet naar buiten komt en het publiek leidt bij het zingen van een nieuw lied, breng het dan binnen en leid hen. Erken ze als je begint te zingen en ga dan verder met meer van de nummers in het programma.

Betrek ze erbij. De sleutel tot publieksparticipatie is hen te laten deelnemen. Je hebt meestal een setlist, dus zorg ervoor dat je die verandert zodat je het publiek aan de gang kunt houden. Wanneer de show op het punt staat te eindigen, moet de menigte nog steeds met je bezig zijn. Zorg ervoor dat ze weten wanneer het voorbij is, zodat ze niet burn-out.

Samengevat, je moet het publiek betrokken houden, of ze nu meedoen of niet. Ze zullen nog steeds het gevoel hebben of je het naar je zin hebt of niet.