De geschiedenis van de Cocktail

Cocktailbar Breda

“Een cocktail is een mengsel van vers fruit en sappen dat op een unieke manier wordt geserveerd volgens een specifiek en kenmerkend drankrecept. De verhouding tussen de ingrediënten varieert van heel weinig tot de hele drank. Andere ingrediënten worden van tijd tot tijd aan de drank toegevoegd naar gelang van de smaak en de stijl van de cocktail. Tot de typische dranken behoren die waarbij vruchtensappen en likeuren worden gemengd, maar men kan ook drinkarta – een drank die wordt gemaakt van een combinatie van aromatische oliën en soepen.

De geschiedenis van de cocktail is lang. Barmannen maken al duizenden jaren drankjes. Uit verslagen blijkt dat er sporen van alcohol zijn gevonden in de nek van Egyptische mummies. Maar de meest nauwkeurige en volledige manier om de geschiedenis van een cocktail te achterhalen is via het dagboek van Dr.ppe Guzzetti. Dr. Guzzetti was een barman in het Morocco Hotel in Parijs aan het eind van de jaren 1800. In 1866 schreef hij het recept op van het meest populaire drankje aller tijden: de cherimoya. Deze drank was zo geliefd dat hij ook in de Verenigde Staten en enkele andere delen van Europa werd gedronken en Dr. Guzzetti volgde zijn voorbeeld bij het mengen van de ingrediënten en het creëren van ‘s werelds meest populaire drank. De andere ingrediënten die aan de drank werden toegevoegd waren room, suiker, whisky, ijs en kersen. Het resultaat was de groene agave en de witte agave.

De Amerikaanse barman voegde nieuwe ingrediënten aan de drank toe toen hij in Parijs was. De expat veranderde de ingrediënten en creëerde nieuwe recepten. In New York gebruikten de barmannen kersen, nootmuskaat en saffraan. Ze voegden ook kersenextract, vanille-extract en kersenlippen aan de drank toe.

Professionele bartenders gebruiken tegenwoordig dezelfde technieken en ingrediënten als de bartenders in Parijs en hebben hun eigen persoonlijke toets aan de drank toegevoegd. Professionele bartenders zijn nu zeer creatief als het gaat om het toevoegen van smaak aan hun creaties en genieten ook van het toevoegen van kleur en garnering aan hun creaties.

U hoeft niet op een feestje te wachten om van de kunst van Cocktails te genieten. Je kunt je eigen cocktail maken en je vrienden een cadeau geven waar ze trots op zullen zijn. Hieronder vindt u een eenvoudig recept, zodat u kunt proeven van de wereld van Cocktails.

Als het op bijgerechten aankomt, kies dan voor een lichte variant. Guacamole is een perfect bijgerecht omdat het niet veel vet bevat. De meeste bijgerechten bevatten hoofdgerechten, aardappelen en groenten, dus je gast zal zich niet vol voelen, maar ze zullen je dankbaar zijn voor de lichte maaltijd.

Hoe serveer je?

Serveer je bijgerechten in aarteria’s of cafés. Ze zijn vaak versierd met een soort topping of thema. U kunt ze ook op een klein schaaltje serveren, of zelfs op een brood dat krakeling wordt genoemd.

Hier is nog een tip: als je een krakelingbroodje koopt, vraag de bakker dan om het broodje niet te vullen. Knijp het gewoon een beetje uit en doe er wat kaas en fruit in, zoals tomaten, augurken en uien.

Hier is een laatste tip: De meeste bakkerijen snijden de bovenkant van een krakeling. Snijd het broodje, de onderste helft doormidden, verleng de twee zijkanten en druk de verlengde onderkant in het brood. Wanneer u dus het witte deel op een stokje neemt en vasthoudt aan het deel dat op het brood ligt, zal u ervoor zorgen dat het sneetje lichtjes ombuigt.